Landets bästa Food & Beverage Manager!

LÄSTID

4 min

PUBLICERAD

KATEGORI

Den 10 mars presenterades vinnarna i Culinary Hotel Awards 2025, under en gala på Berns i Stockholm. Vi har pratat extra med vinnarna. Food & Beverage Manager Award 2025 togs emot av Carina Brydling från The Wood Hotel by Elite i Skellefteå.

Carina, varför vinner du, tror du själv?
– Jag anser att ledarskapet är superviktigt! Att få alla att känna sig delaktiga och jobba som ett team, där är vi nu. Ingen är ensam om en framgång, alla är lika viktiga! Vi är även modiga i den bemärkelsen att vi vågar sticka ut och vi är stolta över den produkt vi serverar. Vi serverar bland annat världens bästa bärdryck från Glommersträsk med norrländska bär istället för apelsinjuice på frukost. Där har vi både fått ris och ros men vi är stolta över det beslutet. 

Vilka trender ser du i hotellbranschen just nu?
– Hållbarhet, hållbarhet och hållbarhet… där minskat matsvinn och växtbaserat premieras. Jag ser också att destinationshotell med hög klass på mat, dryck och olika val av upplevelser efterfrågas.

Vad ser du fram emot mest 2025?
– Vi på Wood hotel by Elite har en massa gigg i pipen som jag och mitt team ser fram emot att genomföra. Sen håller Elite på att öppna ett systerhotell i Kiruna, Elite Hotel Frost, där jag är inblandad i att sätta matkonceptet. Kiruna är en cool destination, hotellet blir supersnyggt och maten har en touch av Norra Norrland som möter norska kusten. Det ska bli så kul att få vara med och öppna upp!

Foto: Magnus Sandberg

Partner till priset är Skånemejerier, vi frågade Madelene Risén, om hur han ser på hotellbranschen just nu.

Vilka trender ser ni inom hotellsektorn just nu?
– En tydlig trend är fokus på hållbarhet. Här ser vi att hotellen ser över och optimerar sitt frukostsortiment. Det blir färre varianter av exempelvis ost, men också fokus produkter av hög kvalitet. 

Märker ni av en större efterfrågan på hållbara alternativ från hotellbranschen? 
– Ja, det gör vi. Det gäller alltifrån större efterfrågan på svenska produkter till fokus på produkter med så få tillsatser som möjligt. Det ställs även hårdare krav på att frukt och bär som ingår producerats på ett hållbart och rättvist sätt. 

Vad kan ni tillföra som leverantör till ett hotell?
– Vi har ett av det bredaste mejerisortimentet på marknaden inom färskvaror, ost och juice och arbetar kontinuerligt med både hållbarhet och kvalitet. Hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser har alltid varit en ledstjärna för vår verksamhet. Vi har också ett sortiment anpassat efter hotellens behov, exempelvis har vi ett brett sortiment av färdigskivad ost. Vi jobbar nära våra hotellkunder och har flera gånger utvecklat produkter tillsammans med dem. 

Dela:

Upptäck fler artiklar