Svenska Gastronomipriset är en årlig utmärkelse där branschen själv får rösta på de personer och platser man hyser störst respekt för. Kockar, servitörer, bartendrar, sommelierer, konditorier och baristor – 100 personer i varje skrå får rösta och resultatet blir en lista bestående av de mest kollegiala, kreativa och kompetenta kollegorna och konkurrenterna.
Svenska Gastronomipriset går av stapeln en gång om året. Juryn består av kvinnor och män i alla åldrar; från olika delar av Sverige. Alla röster behandlas strikt konfidentiellt. Arrangörer av priset är Restaurangvärlden och Bergkvist Publishing.
Årets gala ägde rum den 12 maj 2025 på Berns i Stockholm. Nedan följer vinnarna i respektive kategori.
15 Kategorier
Bagarnas Bageri
- 1. Artisan Bread, Karlstad
- 2. Lillebrors Bageri, Stockholm
- 3. Bageri April, Västerås
- 4. Dåndimpen’s, Stockholm
- 5. Park Bageri & Konditori, Stockholm
- 6. Svedjan Bageri, Stockholm
- 7. Lindeberg Bageri & Konditori, Saltsjö-boo
- 8. Socker Sucker, Stockholm
- 9. Säsongsbagar’n, Dalsjöfors
- 10. Järna Bageri, Järna
Bagarnas Bagare
- 1. Tobias Jadberg, Lillebrors Bageri, Stockholm
- 2. Alexander Pelli, frilans, Stockholm
- 3. Gustav Fagerman, Artisan Bread, Karlstad
- 4. Adam Söderström, Dåndimpen’s, Stockholm
- 5. Bedros Kabranian, Socker Sucker, Stockholm
- 6. Johan Sörberg, Svart/Verkstan, Eskilstuna
- 7. Kim Lund, Bageri April, Västerås
- 8. Josefin Åhlfeldt, Park Bageri & Konditori, Stockholm
- 9. Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri & Konditori, Saltsjö-boo
- 10. Stefan Berg, Lillebrors Bageri, Stockholm
Konditorernas Konditori
- 1. Socker Sucker, Stockholm
- 2. Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
- 3. Konditori Kampanilen, Göteborg
- 4. Gauffin Boulangerie, Borlänge
- 5. Lindeberg Bageri & Konditori, Saltsjö-boo
- 6. Lundbergs konditori, Stockholm
- 7. Bread&Sweets By Jennie, Västerås
- 8. Ritorno, Stockholm
- 9. Leijon Stenugnsbageri och Konditori, Uppsala
- 10. Magnus Johansson bageri och konditori, Stockholm
Presenteras i samarbete med Nordic Sugar

Konditorernas Konditor
- 1. Frida Bäcke, Socker Sucker, Stockholm
- 2. Fredrik Borgskog, Borgskogs, Tostared
- 3. Kasper Kleihs, Aristo, Stockholm
- 4. Josefin Gauffin, Gauffin Boulangerie, Borlänge
- 5. Annie Hesselstad, Niehku Mountain Villa, Riksgränsen
- 6. Linda Dahl, Bobergs Matsal, Stockholm
- 7. Josefine Pagander, Gothia Towers, Göteborg
- 8. Wictor Winqvist, Ritorno, Stockholm
- 9. Damien Foschiatti, Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
- 10. Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri och Konditori, Uppsala
Presenteras i samarbete med Nordic Sugar

Servitörernas Serviceupplevelse
- 1. Aira, Stockholm
- 2. Ett Hem, Stockholm
- 3. Adam/Albin, Stockholm
- 4. Bord, Stockholm
- 5. Dashi, Stockholm
- 6. Frö, Sälen
- 7. Hörte Brygga, Skivarp
- 8. Bar Agrikultur, Stockholm
- 9. Knystaforsen, Rydöbruk
- 10. Krakas krog, Kräklingbo
Presenteras i samarbete med Segers

Servitörernas Servitör
- 1. Carl Frosterud, Aira, Stockholm
- 2. David Lilja Lundin, Bistro Mirabelle, Stockholm
- 3. Emma Andersson Sjöstrand, Hörte Brygga, Skivarp
- 4. Johan Bengtsson, frilans, Stockholm
- 5. Marcus Edwardsson, Stockholm
- 6. Johan Agrell, Stockholm Stadshotell, Stockholm
- 7. Tina Trigg, Café Cuvée, Stockholm
- 8. Samuel Školuda, Knystaforsen, Rydöbruk
- 9. Jorunn Lunga, Tennstopet Grill, Stockholm
- 10. Lauryn Graff Knystaforsen, Rydöbruk
Presenteras i samarbete med Segers

Sommelierernas Dryckesupplevelse
- 1. Talldungens Gårdshotell, Brösarp
- 2. Bar La Lune, Göteborg
- 3. PM & Vänner, Växjö
- 4. Ett Hem, Stockholm
- 5. Bar Nacka, Stockholm
- 6. Lilla Napoli, Falkenberg
- 7. Restaurang Leijontornet, Stockholm
- 8. Aira, Stockholm
- 9. Restaurang Vyn, Simrishamn
- 10. Babette, Stockholm
Presenteras i samarbete med Riedel

Sommelierernas Sommelier
- 1. Emelie Svensson, Agnes, Stockholm
- 2. Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö
- 3. Oskar Ahlvin, Bar La Lune, Göteborg
- 4. Sören Polonius, Adam/Albin, Stockholm
- 5. Ellen Franzén, Freyja + Söder, Stockholm
- 6. Emma Höök, Talldungens gårdshotell, Brösarp
- 7. Patricia Dominguez, Grus Grus, Stockholm
- 8. Emma Ziemann, Restaurang Äng, Tvååker
- 9. Niklas Ödman, Kran Vinhandel, Stockholm
- 10. Albert Wendesten, Frantzén, Stockholm
Presenteras i samarbete med Wine Affair

Bartendrarnas Bar
- 1. Le Hibou, Stockholm
- 2. Tjoget, Stockholm
- 3. Lucy’s Flower Shop, Stockholm
- 4. Röda Huset, Stockholm
- 5. Bar Afterglow, Stockholm
- 6. A bar called Gemma, Stockholm
- 7. Black Milk Gastro Bar, Stockholm
- 8. Bar Othilia, Stockholm
- 9. Stjärtilleriet, Stockholm
- 10. Aster, Malmö
Presenteras i samarbete med Stockholms Bränneri

Bartendrarnas Bartender
- 1. Oscar Jonsson Buhre, Lucy’s Flower Shop, Stockholm
- 2. Hedda Bruce, Tjoget, Stockholm
- 3. Josephine Sondlo, Bar Afterglow, Stockholm
- 4. Johan Evers, A bar called Gemma, Stockholm
- 5. Adam Myrgård, Le Hibou, Stockholm
- 6. Hugo Örn, Stjärtilleriet, Stockholm
- 7. Alejandro Ballón, Black Milk Gastro Bar, Stockholm
- 8. Isac Johansson, Tjoget, Stockholm
- 9. Anton Windmar, Cadierbaren, Stockholm
- 10. Maria Hallhagen, Gondolen, Stockholm
Presenteras i samarbete med Stockholms Bränneri

Baristornas Kaffeupplevelse
- 1. Café Pascal, Stockholm
- 2. Bönan & Mustaschen, Växjö
- 3. Viktors Kaffe, Göteborg
- 4. A43 Coffee, Göteborg
- 5. Da Matteo Coffee Roastery, Göteborg
- 6. Costas Of Sweden, Umeå
- 7. Morgon Coffee Roasters, Göteborg
- 8. Arrenius & company, Uppsala
- 9. Budhas Kafferosteri, Lycksele
- 10. Gringo Nordic Coffee Roasters, Göteborg
Presenteras i samarbete med Lavazza

Baristornas Barista
- 1. Håkan Sävlind, Café Pascal, Stockholm
- 2. Amanda Geld, Alkemisten, Göteborg
- 3. Mateo Peros, Da Matteo Coffee Roastery, Göteborg
- 4. Andreas Johansson, Bönan & Mustaschen, Växjö
- 5. Sten Quach, frilans, Göteborg
- 6. Hannes Naessén, Morgon Coffee Roasters, Göteborg
- 7. Lakis Psomas, frilans, Stockholm
- 8. Anica Brach, Love Coffee Roasters, Lund
- 9. Julia Bergenstråle, Convendum, Stockholm
- 10. Elin Karlsson, frilans, Kalmar
Presenteras i samarbete med Lavazza

Årets Förebild
- 1. Jessie Sommarström, Sodexo, Stockholm
- 2. Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket, Stockholm
- 3. Stefan Eriksson, Brutalisten, Stockholm
Presenteras i samarbete med Arla Pro och Arla Unika


Kockarnas Krog
- 1. Frantzén, Stockholm
- 2. Restaurang Vyn, Simrishamn
- 3. Aira, Stockholm
- 4. Ett Hem, Stockholm
- 5. Miyakodori, Stockholm
- 6. Ekstedt, Stockholm
- 7. Restaurang Triton, Stockholm
- 8. Adam/Albin, Stockholm
- 9. Bord, Stockholm
- 10. Bar Nîmes, Stockholm
- 11. Nour, Stockholm
- 12. Restaurang Äng, Tvååker
- 13. Brutalisten, Stockholm
- 14. Lilla Ego, Stockholm
- 15. Signum, Mölnlycke
- 16. Persona, Stockholm
- 17. Knystaforsen, Rydöbruk
- 18. Sturehof, Stockholm
- 19. Restaurang Fyr, Halmstad
- 20. Åre Nature Studio, Duved
Presenteras i samarbete med Martin & Servera

Kockarnas Kock
- 1. Daniel Berlin, Restaurang Vyn, Simrishamn
- 2. Björn Frantzén, Frantzén, Stockholm
- 3. Jessie Sommarström, Sodexo, Stockholm
- 4. Florencia Abella, Ekstedt, Stockholm
- 5. Jacob Holmström, Restaurang Fyr, Halmstad
- 6. Pi Le, Aira, Stockholm
- 7. Desirée Jaks, frilans, Stockholm
- 8. Gustav Leonhardt, frilans, Stockholm
- 9. Mikael Einarsson, Chez Jolie, Stockholm
- 10. Tommy Myllymäki, Aira, Stockholm
- 11. Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket, Stockholm
- 12. Adam Dahlberg, Adam/Albin, Stockholm
- 13. Michael Andersson, Celeste, Stockholm
- 14. Sayan Isaksson, Nour, Stockholm
- 15. Frida Nilsson, Pensionat Furuhem, Båstad
- 16. Stefan Eriksson, Brutalisten, Stockholm
- 17. Leo Frodell, Ett Hem, Stockholm
- 18. Viktor Westerlind, frilans, Stockholm
- 19. Peter Asp Jelksäter, Adam/Albin, Stockholm
- 20. Olle T Cellton, Stockholm Stadshotell, Stockholm
Presenteras i samarbete med Arla Pro och Arla Unika


För mer info, kontakta Pär Bergkvist
par@bergkvistpublishing.se
VÅRA PARTNERS
