Årets Kockelev (en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar) byter namn till
SWEDISH YOUNG CHEF AWARD – en kocktävling för årkurs 3-elever på restaurangskolor i Sverige.
TÄVLINGSUPPGIFT 2017
Att på 1,5 timme i ett restaurangkök laga en vegetarisk restauranganpassad varmrätt för sex personer. Samma rätt som man skickar in till uttagning är den man tävlar med i final. Alla inskickade recept bedöms av en jury som utser sex finalister som får göra upp om segertiteln i finalen.
UTTAGNING AV FINALISTER
Alla inskickade recept bedöms av en jury som utser sex finalister som får göra upp om segertiteln i finalen.
VINSTER OCH ÄRA
Reportage i branschtidningen Restaurangvärlden, en prischeck på 15 000 kronor och självklart ära och stolthet!
ANMÄLAN
Skicka in recept och bild med upphovsman och skola senast 17 mars till: kajsa@bergkvistpublishing.se
Finalisterna till SWEDISH YOUNG CHEF AWARD 2017 meddelas 31 mars och finalen äger rum i Stockholm 8 maj.
Arrangör: Bergkvist Publishing och Restaurangvärlden. Sponsorer är JA Sundqvist, Arla, Segers och Fisk Idag.