Den 22-23 september genomförs Norrland Food Summit på Clarion Hotel Umeå, med syftet att stärka och tydliggöra Norrland som gastronomisk region – genom nya, inspirerande samtal och samarbeten. Lokala utställare kommer vara på plats, varvat med inspirerande talare. Erik Brännström – Vilda Kocken – kommer att leda oss genom dagarna två.

📅 När?

  • Måndag 22 september kl. 08.30 – ca 16.00
  • Tisdag 23 september kl. 08.30 – ca 12.00

📍 Var?
Clarion Hotel, Umeå

🍴 Vad händer?

  • Träffa lokala producenter och utställare
  • Lyssna på inspirerande och informativa talare (se talare nedan)
  • Nätverka och mingla med kollegor från restaurang, hotell, kaféer, skolkök m.fl.
  • Det bjuds på frukost måndag och tisdag, och lunch måndag

🎟️ Anmälan
Det är fri entré, men du behöver boka biljett (en biljett per dag). I bokningsbekräftelsen får du en QR kod som biljett.

Bakom Norrland Food Summit står Umeå Kommun och Restaurangvärlden, som bjuder in aktörer från restauranger, hotell, kaféer och skolkök.

Kvällen den 22 september presenteras 2:a upplagan av Norrland Gastronomy Award – en gala där vi hyllar de mest lysande stjärnorna i den norrländska restaurangvärlden. För kvällen gäller en separat inbjudan, maila vid intresse: rebecca@bergkvistpublishing.se

Talare

Talare

MÅNDAG 22 SEPTEMBER

  • Klas Lindberg – Vinnare av Årets Kock 2021, ägare och kock på Portal, Stockholm
  • Carina Brydling – Food & Beverage Manager, Wood Hotel by Elite, Skellefteå
  • Malin Naess – Samordnare Nära Mat, Norrbotten
  • Johanna Ögren – Head of Marketing & Business Development, Swedish Lapland
  • My Wrethagen – Projektledare, Gotlands Besöksnäring
  • Elin Flyg – Produkt- och affärsutvecklare, Visit Värmland
  • Gabriella Heed Vall – VD, Visit Umeå
  • Martin & Servera – kommer snart
  • Panelsamtal – kommer snart

TISDAG 23 SEPTEMBER

  • Marie Gidlund – Verksamhetsledare, Sweden Food Arena
  • Panelsamtal
    • Marie Gidlund – Sweden Food Arena
    • Carolin Paloma – Verksamhetsstrateg, måltidsavdelningen, Skellefteå kommun
    • Björn Norén – Umeå universitet, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
    • Peter Stenmark – Ägare och restaurangchef, Köksbaren, Umeå
  • Andreas Sundgren – Grundare, Brännland Iscider