
Kvalfinalen av Årets Kock 2025 – SM i professionell matlagning – avgjordes idag, 13 juni. Efter första dagens tävling gick 12 av de 18 deltagarna vidare. Nu, efter dag två, står det klart vilka 6 finalister som kommer att göra upp om titeln Årets Kock 2025 den 2 oktober i Stockholm.
Här är finalisterna i Årets Kock 2025 (rangordning efter poäng):
Ida Bauhn, Köksmästare, Nour
Magnus Åkerström, Köksmästare, Bibliothek, Lidingö
Robin Frank Lindqvist, Kökschef, KOKA och Björns Bar
Mikael Feuk, Delägare och köksmästare, Gastro Gaspari
Luqaz Ottosson, VD/kökschef, Restaurang ROT / Fabriken Furillen, Visby *
Jesper Wallqvist, Kock, Restaurang Tre Bröder, Ljungsbro *
*samma poängsumma
Följande rätter serverades under kvalfinalen dag 2:
– Uppgift 1: Mellanrätt med sparris
En vegetarisk (lakto-ovo) mellanrätt med sparris som huvudråvara.
– Uppgift 2: Huvudrätt på fårtacka
En varm huvudrätt där fårtacka är huvudråvaran.
Årets smakjury för kvalfinalen bestod av:
Katherine Bont
Sayan Isaksson
Stefan Ekengren
Martin Moses
Ludwig Tjörnemo
Emma Wixner
Thea Malmegård
Frida Nilsson
Jessie Sommarström
Jonas Dahlbom