Intervju: Joel Aronsson

LÄSTID

2 min

PUBLICERAD

KATEGORI

JOEL ARONSSON, BORD, STOCKHOLM

Vad är det bästa som hänt 2024?
– Det bästa som hänt är ju såklart ännu ett kul och bra år med Bord. Vi gjorde också två gästspel, ett i Milano och ett Paris, som var inspirerande och kul!

Vilket är din mest minnesvärda matupplevelse 2024?
– Min mest minnesvärda matupplevelse 2024 var på Petite Grill Basque i somras. Inaki, mannen bakom Le Chateaubriand i Paris, har öppnat en liten bistro i Saint-Jean-de-Luz. Klassisk baskisk mat på toppnivå – enkelt, självsäkert och briljant.

Vad ser du fram emot mest 2025?
– Jag ser fram emot att börja dagarna med att baka baguetter i vedugnen, avsluta dem med att grilla marulk och runda av veckan med ett glas riktigt bra vin efter service. Finns inget bättre!

Hur tror du restaurangbranschen utvecklas 2025?
– Jag tror att god service och erfaren personal blir ännu viktigare framöver. Bra råvaror och viner har blivit en självklarhet, men för att stå ut i mängden måste man ha erfaren personal som med självklarhet kan förutse gästens önskningar och ge en skräddarsydd upplevelse. Det är det som gör en restaurangupplevelse minnesvärd.

Foto: Christian Gustavsson

Dela:

Upptäck fler artiklar