ELLEN ALMQVIST, FAR I HATTEN, PALOMA, GRAND, MALMÖ
Vad är det bästa som hänt 2024?
– Jag tror mitt 2024 mest handlat om vad som varit svårt – känns ju lite deppigt, men lika bra att vara ärlig, för vissa år är just så. Men det är nog att jag fått fortsätta jobba med det jag älskar, jag har fått jobba med så otroliga människor som gett mig så himla mycket glädje, värme och inspiration. JO! JUST! Jag vann ett pris, min lille krog vann ett pris! Det var ju för sjukt!
Vilket är din mest minnesvärda matupplevelse 2024?
– Får en säga alla pizzaslicar jag ätit under tiden jag jobbat? Det har ju ätits en hel del! Men skulle jag välja ett – då är det från september när jag fick sitta i juryn för SM i Mathantverk, och fick bedöma i kategorin glass. Helt otroligt var det, och en av glassarna (från Alvarets Glassmejeri) gjord på raps tänker jag fortfarande på lite varje dag.
Vad ser du fram emot mest 2025?
– Ser ju väldigt mycket fram emot ett nytt år, nytt blad. Jag längtar efter att lära mig mer, så fokus 2025 kommer vara på det. Ska laga mycket mat, servera massa goda viner och bli lite bättre på mitt jobb tänker jag. Var mer i service! (Inser att jag ser fram emot att kunna klona mig själv, men det lär nog inte hända 2025).
Hur tror du restaurangbranschen utvecklas 2025?
– Jag tror ännu mer fokus och tydlighet med råvaran, jag hoppas att branschen kommer att utvecklas mer i samarbetet mellan producent och restaurang. Den nya lagen om att veta ursprung för kött kommer nog göra rätt stor skillnad! Jag ser fram emot att de som besöker restauranger börjar tänka lite som under pandemin – SUPPORT YOUR LOCAL.