Daniel Berlin tilldelas internationellt hederspris

LÄSTID

1 min

PUBLICERAD

KATEGORI

Den 6 september tog Daniel Berlin emot Internationella Gastronomiska Akademiens högsta utmärkelse, Grand Prix de l’Art de la Cuisinem som delades ut på Berlins egna restaurang Vyn i Simrishamn. Överlämningen gjordes av AIG:s hedersordförande Jacques Mallard, och hyllar “den samtida kokkonstens stora artister vars kulinariska mästerskap och kreativitet skapat världsrykte “.

Priset delas ut årligen sedan 1990 och har tidigare gått till några av världens mest inflytelserika kockar – från Joël Robuchon och Alain Ducasse till Ferran Adrià och Thomas Keller. Endast en gång tidigare har det tilldelats en nordisk kock: René Redzepi 2013, då Noma dominerade världsscenen.

– Det är en väldigt fin grupp att få tillhöra. Jag är jättestolt, glad och verkligen överraskad, så det känns fantastiskt, säger Daniel Berlin.

Dela: