Taku taku – ny vegansk snabbmatskedja
Nu öppnar Sveriges första veganska fast food-kedja. Taku-Taku är namnet på restaurangen som blir en del av Paradiset Matmarknad. Taku-Taku erbjuder slow cooked fast food med enbart veganska råvaror. Bakom koncept, recept och upplägg står kocken Sebastian Schauermann som tidigare varit bland annat kökschef på Rolf’s Kök och delägare i Restaurang Food.
Taku-Taku öppnar först i Sickla och senare i år på Södermalm i Stockholm. Ytterligare etableringar beräknas i framtiden, samtidigt som Paradiset expanderar med nya butiker över hela landet.
Det som erbjuds är slow cooked vegan street food – veganska rätter med inspiration av smaker, nationalrätter och kryddor från hela världen. Allt tillagas från grunden på 100% naturliga råvaror. Färska tortillas bakas dagligen av en bagare och alla grönsaker hanteras på plats i varje butik/restaurang. Menyn anpassas efter säsong men fasta rätter inkluderar Bhangra Tacos, Ssäm, Tempel Bowls samt tillbehör som såser, pickles och salsa.
Man kommer även att sälja egentillverkade veganska såser, inläggningar och kryddblandningar för den som vill skapa sitt eget Taku-Taku hemma.
Lanseringen görs i samarbete med Risenta och Electrolux.