Symbios öppnar i morgon
1 maj öppnar restaurangen Symbios i Hannas krogs och senare Pet Sounds bars tidigare lokaler på Södermalm i Stockholm. Satsningen står gänget bakom krogarna Barobao och ICHI, bröderna Kim och Jesper Kvarnefält samt Richard Poland och Joakim Sindahl, för. Nu har de slagit sig samman med Henrik Wittgren (tidigare Esperanto och GrusGrus) samt Simon Eriksson (tidigare Adam&Albin och Cafe Nizza).
Modern nordisk mat står på menyn.
– Efter flera år där mellanrätter varit den tydligaste trenden i restaurang-Stockholm gör vi nu tvärtom. Vår idé är att återinföra förrätt, varmrätt och efterrätt, säger Henrik Wittgren.
I matsalen hälsar Saga Söderman (tidigare Sensum) gästerna välkomna och Bobo Steneby ansvarar för drycken (tidigare Griffins Steakhouse).
Dagtid kommer en “affärslunch” att serveras tisdag till fredag.
–Får vi människor att vilja tillbringa en lite längre tid hos oss och värdesätta lunchmaten har vi lyckats. Vi tänker amuse bouche, hembakat bröd, varmrätt och att man avslutar med kaffe och kaka, säger Joakim Sindahl.