Svenska Gastronomipriset 2018 – här är de nominerade!
Den 15 oktober är det prisutdelning av Svenska Gastronomipriset 2018. Förutom huvudpriset med en prissumma på 50 000 kronor, delar vi ut pris i följande kategorier: Kockarnas Kock, Kockarnas Krog, Servitörernas Servitör, Servitörernas Serviceupplevelse, Sommelierernas Sommelier, Sommelierernas Dryckesupplevelse, Konditorernas Konditor och Konditorernas Konditori.
Här är de nominerade
Kockarnas Kock 2018
Adam Dahlberg, Adam/Albin, Stockholm
Björn Frantzén, Frantzén, Stockholm
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Daniel Höglander, Aloë, Älvsjö
Fredrik Jonsson, Restaurang Volt, Stockholm
Frida Nilsson, MJ’S, Malmö
Frida Ronge, TAK och UNN, Stockholm
Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm
Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland
Magnus Ek, Oaxen Krog & Slip, Stockholm
Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen
Marcus Jernmark, Frantzén, Stockholm
Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga, Stockholm
Mats Vollmer, Vollmers, Malmö
Paul Svensson, Fotografiska, Stockholm
Saori Ichihara, Ichi, Stockholm
Sayan Isaksson, Nū, Stockholm
Stefan Ekengren, Restaurang Hantverket, Stockholm
Tom Sjöstedt, Lilla Ego, Stockholm
Tommy Myllymäki, Julita Wärdshus, Julita
Kockarnas Krog 2018
Adam/Albin, Stockholm
Aloë, Älvsjö
Babette , Stockholm
Bastard, Malmö
Café Nizza, Stockholm
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Frantzén, Stockholm
Fäviken Magasinet, Järpen
Gastrologik, Stockholm
Ichi, Stockholm
Krakas Krog, Kräklingbo
Lilla Ego, Stockholm
Mathias Dahlgren Matbaren, Stockholm
Oaxen Krog, Srockholm
PM & Vänner, Växjö
Restaurang Hantverket, Stockholm
Restaurang Volt, Stockholm
Sturehof, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Vollmers, Malmö
Servitörernas Servitör 2018
Alexander Bäckman, Nook, Stockholm
Carl Frosteud, Frantzén, Stockholm
Christian Brangenfeldt, Talldungens Gårdshotell, Brösarp
David Lilja Lundin, Café Nizza, Stockholm
Ellen Almquist, Far i Hatten, Malmö
Ellinor Lindblom, Västergatan, Malmö
Emelie Zung-Hee Svensson, Restaurang Agnes, Stockholm
Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp
Hanna Wessman, Gastrologik, Stockholm
Hatim Zubair, Fäviken Magasinet, Järpen
Hugo Hall, Operakällaren, Stockholm
Ida Svensson, Julie, Malmö
Johan Badone, Bhoga, Göteborg
John Strand Bergström, Nook, Stockholm
Mathilda Flack, Volt, Stockholm
Mercedes Bachelet, Adam/Albin, Stockholm
Sofie Norling, SK Mat & Människor, Göteborg
Stephanie Thern, Bar Agrikultur, Stockholm
Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Kräklingbo
Åsa Almström, Rolfs Kök, Stockholm
Servitörernas Serviceupplevelse 2018
Adam/Albin, Stockholm
Bhoga, Göteborg
Café Nizza, Stockholm
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Frantzén, Stockholm
Fäviken Magasinet, Järpen
Gastrologik, Stockholm
Krakas Krog, Kräklingbo
Lilla Bjers, Visby
Lyran, Malmö
Nook, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
PM & Vänner, Växjö
Restaurang Agnes, Stockholm
Riket, Malmö
Rolfs Kök, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Talldungens Gårdshotell, Brösarp
Volt, Stockholm
Västergatan, Malmö
Sommelierernas Sommelier 2018
Andrea Conssoni, Trattoria ls Strega, Göteborg
Andreas Larsson, Frilans, Stockholm
Beatrice Becher, Folii, Stockholm
Carl Frosterud, Frantzén, Stockholm
David Lilja Lundin, Café Nizza, Stockholm
Emelie Zung-Hee Svensson, Restaurang Agnes, Stockholm
Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp
Emma Ziemann, Thörnströms kök, Göteborg
Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm
Hannes Seeman, Operakällaren, Stockholm
Johan Agrell, Babette, Stockholm
Johan Bengtsson, Volt, Stockholm
Lars Trogen, Gaston, Stockholm
Mercedes Bachelet, Adam/Albin, Stockholm
Oskar Ahlvin, Bar La Lune, Göteborg
Peter Bennysson, 19 glas, Stockholm
Robert Andersson, Hornstulls Bodega, Stockholm
Ruben Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö
Sören Polonius, Stockholm
Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Kräklingbo
Sommelierernas Dryckesupplevelse 2018
19 Glas, Stockholm
Babette, Stockholm
Bhoga, Göteborg
Café Nizza, Stockholm
Djuret, Stockholm
Folii, Stockholm
Frantzén, Stockholm
Hornstulls Bodega, Stockholm
Kafé de luxe, Växjö
Operakällaren, Stockholm
PM & Vänner, Växjö
Restaurang Agnes, Stockholm
Rolfs Kök, Stockholm
Sturehof, Stockholm
Talldungens Gårdshotell, Brösarp
The Burgundy, Stockholm
Thörnströms Kök, Göteborg
Tranan, Stockholm
Trattoria La Strega, Göteborg
Wine Mechanics, Göteborg
Konditorernas Konditor 2018
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn
Damien Foschiatti, Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
Daniel Lindeberg, Lindeberg Bageri och Konditori, Stockholm
Daniel Roos, K-märkt, Stockholm
Dorotea Malmegård, Doma, Stockholm
Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg
Frida Bäcke, Frilans, Stockholm
Frida Leijon, Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala
Gustaf Mabrouk, Chef de Partie, Stockholm
Jan Hedh, Hedh Escalante, Chocolatier, Malmö
Jessica Sandberg, Lagkapten Konditorlandslaget
Josefine Baumann, Hotel At Six, Stockholm
Maria Grave, Margaretas Bröd & Bakverk
Mattias Ljungberg, Tössebageriet och MR Cake, Stockholm
My Feldt, Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad
Patrik Fredriksson, Clarion Hotel Post och Norda Bar & Grill, Göteborg
Per Klein, Lundbergs Konditori, Stockholm
Sara Aasum Hultberg, Operakällaren, Stockholm
Ted Johansson, Dessert & Choklad Stockholm, Stockholm
Tony Olsson, Thelins Konditori, Stockholm
Konditorernas Konditori 2018
Artisan Bread, Karlstad
Bageri Leve, Malmö
Bageri Petrus, Stockholm
Dessert & Choklad Stockholm, Stockholm
Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad
Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm
K-märkt, Stockholm
Leijon Stenugnsbageri & Konditori, Uppsala
Lindeberg Bageri och Konditori, Stockholm
Lundbergs Konditori, Stockholm
Magnus Johansson Bageri & Konditori, Stockholm
MR Cake, Stockholm
Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn
Olof Viktors, Glemmingebro
RC Chocolat, Sigtuna
Stålboms Konditori, Falkenberg
Sylvain Marron Patissier Chocolatier, Göteborg
Tössebageriet, Stockholm
Vetekatten, Stockholm
Wienercaféet, Stockholm