Svenska Gastronomipriset 2017 – här är de nominerade!
Vi frågade drygt 400 av de bästa kockarna, servitörerna/servitriserna, sommeliererna och konditorerna i Sverige om vilka andra kollegor de ser upp till mest. Här kommer de nominerade i varje kategori!
Prisutdelning, middag och fest den 9 oktober på Operakällaren i Stockholm
Servitörernas Servitör 2017
Johan Agrell, Café Nizza, Stockholm
Bodil Andersson, Långbro Värdshus, Älvsjö
Emma Andersson Sjöstrand, Hörte Brygga, Skivarp
Mercedes Bachelet, Adam/Albin, Stockholm
Johan Bengtsson, Volt, Stockholm
Alexander Bäckman, Nook, Stockholm
Mathilda Flacht, Volt, Stockholm
Carl Frosterud, Restaurant Frantzén, Stockholm
Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp
Sara Kalin, Pubologi, Stockholm
Katarina Kaselli, Sensum, Stockholm
Ellinor Lindblom, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Johan Lindeberg, Ett Hem, Stockholm
Emelie Zung-Hee Svensson, Agnes, Stockholm
Emelie Svensson, Spritmuseum, Stockholm
Joakim Svensson, Lilla Ego, Stockholm
Carolin Uggla, Restaurang Atelier, Göteborg
Emma Wennerberg, Spisa Matbar, Göteborg
Hanna Wessman, Gastrologik, Stockholm
Christina Wu Persson, Björk och Bambu, Göteborg
Servitörernas Serviceupplevelse 2017
Adam/Albin, Stockholm
Babette, Stockholm
Björk och Bambu, Göteborg
Café Nizza, Stockholm
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Esperanto, Stockholm
Fotografiska, Stockholm
Fäviken Magasinet, Järpen
Gastrologik, Stockholm
Koka, Göteborg
Krakas Krog, Gotland
Lilla Ego, Stockholm
Nook, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Rolfs Kök, Stockholm
Sensum, Stockholm
Spritmuseum, Stockholm
Talldungens Gårdshotell, Brösarp
Volt, Stockholm
Västergatan, Malmö
Sommelierernas Sommelier 2017
Johan Agrell, Café Nizza, Stockholm
Johan Andersson, Grand Hôtel, Stockholm
Robert Andersson, Hornstulls Bodega, Stockholm
Béatrice Becher, Folii, Stockholm
Johan Bengtsson, Volt, Stockholm
Daniel Crespi, Djuret, Pubologi och Flickan, Stockholm
Carl Frosterud, Restaurant Frantzén, Stockholm
Frida Hansson, Babette, Stockholm
Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg
Fredrik Horn, Oaxen, Stockholm
Fredrik Iveskär, Hornstulls Bodega, Stockholm
Ulrika Karlsson, Krakas Krog, Stockholm
Fredrik Lindfors, Grand Hôtel, Stockholm
Fredrik Lundberg, Babette, Stockholm
Anna Mellfors, Tranan, Stockholm
Sören Polonius, Esperanto, Stockholm
Anna Rönngren, Frantzén, Stockholm
Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö
Lars Trogen, Gaston, Stockholm
Emelie Zung-Hee Svensson, Agnes
Sommelierernas Dryckesupplevelse 2017
19 Glas, Stockholm
Bar Centro, Göteborg
Babette, Stockholm
Djuret, Stockholm
Eriks Vinbar, Stockholm
Folii, Stockholm
Gaston, Stockholm
Grand Hôtel, Stockholm
Hornstulls Bodega, Stockholm
Krakas Krog, Gotland
Lyran, Malmö
Nook, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
PM & Vänner, Växjö
Rolfs Kök, Stockholm
Sjömagasinet, Göteborg
Sturehof, Stockholm
Talldungens Gårdshotell, Brösarp
Tranan, Stockholm
Volt, Stockholm
Konditorernas Konditor 2017
Sébastien Boudet, Stockholm
Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg
Frida Bäcke, Restaurant Kontrast, Oslo
Damien Foschiatti, Fosch Artisan Patisserie, Stockholm
My Feldt, Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad
Josefin Gauffin, Tössebageriet, Stockholm
Maria Grave, Margaretas Bröd och Bakverk, Mölndal
Jan Hedh, Hedh Escalante Chocolatier, Malmö
Martin Isaksson, Chokladfabriken, Stockholm
Magnus Johansson, Magnus Johansson Konditori, Stockholm
Ted Johansson, Dessert och Choklad, Stockholm
Per Klein Olsson, Lundbergs Konditori
Frida Leijon, Leijon Stenungsbageri & Konditori
Joel Lindqvist, Mat & Chokladstudion, Malmö
Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm
Dorotea Malmegård, Stockholm
Sylvain Marron, Sylvain Marron Patissier & Chocolatier, Göteborg
Anders Oskarsson, Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn
Daniel Roos, K-märkt, Stockholm
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Konditorernas Konditori 2017
Artipelag Konditori & Bageri, Stockholm
Artisan Bread, Karlstad
Bageri Petrus, Stockholm
Chokladfabriken, Stockholm
Dessert & Choklad, Stockholm
Feldt’s Bröd & Konfekt, Halmstad
Fosch Artisan Patisserie, Stockholm
Gunnarssons Specialkonditori, Stockholm
Günterska Hovkonditoriet, Uppsala
K-Märkt, Stockholm
Lindebergs Konditori & Bageri, Orminge
Lundbergs Konditori, Stockholm
Magnus Johansson Bageri & Konditori, Stockholm
Mat & Chokladstudion, Malmö
Nilssons Konditori & Bageri, Oskarshamn
Olof Viktors Bageri & Café, Glemmingebro
RC Chocolat, Sigtuna
Tössebageriet, Stockholm
Vete-Katten, Stockholm
Wienercaféet, Stockholm
Kockarnas Kock 2017
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Adam Dahlberg, Adam/Albin, Stockholm
Mathias Dahlgren, Matbaren och Rutabaga, Stockholm
Mikael Einarsson, Pontus Group, Stockholm
Magnus Ek, Oaxen, Stockholm
Stefan Ekengren, Hantverket, Stockholm
Björn Frantzén, Restaurant Frantzén, Stockholm
Jacob Holmström, Gastrologik, Stockholm
Daniel Höglander, Aloë, Stockholm
Saori Ichiara, Ichi, Stockholm
Sayan Isaksson, Esperanto, Stockholm
Fredrik Johnsson, Volt, Stockholm
Marcus Jernmark, Restaurant Frantzén, Stockholm
Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet, Järpen
Henrik Norström, Lux Dag för Dag, Stockholm
Titti Qvarnström, Malmö
Frida Ronge, TAK, Stockholm
Tom Sjöstedt, Lilla Ego, Stockholm
Paul Svensson, Fotografiska, Stockholm
Mats Vollmer, Vollmers, Malmö
Kockarnas Krog 2017
Adam/Albin, Stockholm
AG, Stockholm
Aloë, Stockholm
Babette, Stockholm
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås
Ekstedt, Stockholm
Esperanto, Stockholm
Fäviken Magasinet, Järpen
Gastrologik, Stockholm
Koka, Göteborg
Krakas Krog, Gotland
Lilla Ego, Stockholm
Matbaren, Stockholm
Oaxen, Stockholm
Operakällaren, Stockholm
Punk Royale, Stockholm
Sturehof, Stockholm
Upper House Dining, Göteborg
Vollmers, Malmö
Volt, Stockholm