Åre Gastronomy Week 2019
Snart är det dags för Åre Gastronomy Week som i år äger rum den 17-24 mars.
Under veckan kan du smaka lokala råvaror, möta mathantverkare och äta måltider lagade av namnkunniga kockar. Gästpel från bland annat Stockholmskrogarna Boqueria, Tweed och Djuret står på schemat, liksom romprovningar på Åregården och en grisfest på Bergstugan.
Pop-up-restaurangen (på bilden) gästas av David Lundqvist – vinnare Årets Kock 2018, Johan Backéus – vinnare Årets Kock 2017, och Thomas Sjögren – vinnare Årets Kock 2015. Restaurangens nyckelpersoner är dock den lokala restaurangpersonligheten, och en av initiativtagarna till Åre Gastronomy Week, Bri Stundon samt kocken och inspiratören Lena Flaten som valt ut hållbara råvaror hämtade från traktens skogar, fjäll och vattendrag.
Ölföretaget Melleruds flyttar även ut gastronomin i Åre Bergbana genom att erbjuda Melleruds avsmakningsmeny på 7 minuter.
Läs mer om detta och annat HÄR.