Pop-up-krogen Garba får fast adress
Efter tre år av gästspel och pop-ups har kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström bestämt sig för att ge sitt restaurangprojekt Garba ett permanent hem. Från den 8:e januari huserar Garba på Norrlandsgatan 24, i en våning tre trappor ovanför Nosh and Chow. Där kommer Marion och Linn fortsätta servera rak, ärlig mat i en avslappnad och hemtrevlig miljö.
– I matsalen serverar vi en fyrarättersmeny som är uppbyggd på det sättet som vi själva vill äta en middag. Gärna en sallad eller en lätt förrätt följt av en pasta där maten serveras i ganska rask takt för att man ska behålla aptiten till varmrätten som är lite tyngre, säger Marion Ringborg
– När man kommer till desserten ska man vara mätt men fortfarande ordentligt sugen på något sött. Vi har även kompletterande mindre rätter man kan lägga till mellan eller till de andra rätterna. Maten är enkel och rak med smaksättningar som gravad citron, syrade grönsaker och olja på sommarens kamomill, säger Linn Söderström.
Foto: Hilda Arneback.