Nyfikenhet nytt tema för Kocklandslaget
I november i år tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen vilka äger rum i Luxemburg. Till VM har de valt att jobba med ett individuellt tema som arbetats fram av samtliga medlemmar i laget under vintern. Temat har de valt att döpa till: ”Curious by nature”.
Temat syftar till att hålla en röd tråd för både lag, sponsorer och de som följer laget. Under OS i Erfurt arbetade man med temat ”Respect for the resources” som nu har utvecklats till ”Curious by nature”.
KALENDARIUM FÖR SVENSKA KOCKLANDSLAGET
MARS: Nordiska Mästerskapen i Herning. Tävlande: Ola Wallin.
APRIL: Gastro Nord (olika aktiviteter hela veckan).
MAJ: Göteborgsvarvet. Landskamp mot det norska landslaget.
JULI: Global Chef & Global Pastry Chef, Kuala Lumpur, Malaysia. Tävlande: Jimmi Eriksson & Frida Bäcke.
SEPTEMBER: Lagets sista träning sker på annan ort än Stockholm.
OKTOBER: Generalrepetition i Stockholm, Kalla bordet ställs ut i ljusgården på NK.
NOVEMBER: Culinary World Cup (VM 2018), Luxemburg.