Mikael Einarsson går till Pontus Group
Mikael Einarsson blir gastronomiskt ansvarig i Pontus Groups samtliga verksamheter.
Den 1 oktober 2017 tar Mikael Einarsson sig an den nya rollen inom Pontus Group som ansvarig för matkvaliteten, gästernas upplevelser samt utvecklingen av Pontus nya hållbara koncept. Pontus Frithiof kommer framöver bland annat fokusera på att utveckla de befintliga verksamheterna, arbeta med framtida projekt, gästernas upplevelser samt stärka personal- och företagskulturen.
– Det här är en drömrekrytering, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare, i ett pressmeddelande.
Mikael har jobbat som kock i 20 år. De senast 6,5 åren har han varit övergripande kökschef för restauranggruppen Leijontornet, som rymmer restaurangerna Djuret, Restaurang Flickan (tidigare Omakase Köttslöjd), Svinet, Pubologi och pop-up-restaurangen Leijontornet 12×8 samt barerna Tweed och The Burgundy. Mikael har även ett förflutet från Pontus in the Green House, där han arbetade som souschef under åren 2002-2003 och 2004-2005.
Mikaels arbetsområden i Pontus Group blir främst verksamheterna: Catering by Pontus, Atelier 23, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Pontus in the Air på Arlanda. Men han kommer även jobba med verksamheterna som drivs tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest: MTR Express, Pontus in Park, Pocket Solna samt de nya restaurangerna Pocket by Pontus i Arenastaden och Tekniska by Pontus på Tekniska museet, som öppnar den 21 augusti respektive 7 oktober.