Mardi Gras-firande på Kommendören
Sugen på att fira Mardi Gras som de gör i New Orleans? Där en av de mest berömda karnevalerna i världen äger rum, och musik och mat står i fokus.Den 28 februari går startskottet för Mardi Gras, vilket uppmärksammats tidigare på Vassa Eggens krogar i Stockholm och blivit positivt bemött. I år äger det rum i Kommendörens bardel mellan den 28 februari och den 4 mars. Nytt för i år är att menyn anpassas från en tidigare setmenu och alla rätter nu finns att beställa separat. Baren är också utsmyckad i sann Mardi Gras-anda.
– Vi har en förkärlek till det enkla, folkliga amerikanska köket och Mardi Gras är just en folkfestival med god och vällagad comfort food, säger krögaren Christian Olsson, och fortsätter genom att ge ett exempel:
– New Orleans Boil – en stor gryta med bland annat skaldjur, egengjord rökt korv och grönsaker. För att få till den familjära känslan så är rätten en sharing-rätt som man delar tillsammans med sitt sällskap.
MENY
Starters:
*Frog legs ”Louisiana style”, lemon aioli
*Spicy chicken wing, hot Sauce
Main Course:
*Homemade smoked sausage, bread, pepper, roasted onion, mayo
To Share:
*New Orleans Boil, clams, crayfish, smoked sausage, potatoes, corn, celery
Deserts:
*Donuts, apple, vanilla creme, cinnamon