Louis Dupuy-Roudel tävlar för Sverige
Den 30 januari 2024 går den kulinariska tävlingen “Le Taittinger” av stapeln i Paris. Sverige representeras i år av Louis Dupuy-Roudel, sous chef på Persona i Stockholm. Tävlingen samlar unga kockar, mellan 24-39 år, som har minst fem års erfarenhet från restaurangkök. Vinnaren är den som bäst kombinerar modern matlagning med sin personliga touch, utifrån förutbestämda råvaror. Råvarorna i år är torskfisken bleka och hummer.
– Hummer som är en av Bretagnes stora kulinariska skatter har en särskild plats i mitt hjärta så årets tema inspirerar mig extra mycket och jag tänker tillbaka på alla mina underbara minnen till havs, säger Louis.
Louis Dupuy-Roudel 26 år, uppvuxen i Lyon och har erfarenhet från trestjärniga Paul Bocuse och Decoret i Vichy. Idag jobbar han på Persona tillsammans med Louis Cespedes som tävlade för Sverige i “Le Taittinger” 2022 och tog hem en andraplats.
Foto: Nathalie Ek