Kockarna som gått vidare till kvalet i Årets Kock 2019
I dag blev det klart vilka 24 kockar som gått vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019. I startfältet finns sju kockar som gick vidare i Årets Kock 2018 varav en knep silvret och tre kvinnliga finalister. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen som äger rum den 12-13 juni går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 12-13 september 2019.
- Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
- Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
- Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
- Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
- Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
- Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
- Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
- Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
- Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
- Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
- Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
- Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
- Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
- Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
- Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
- Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
- Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
- Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
- Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
- Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
- Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
- Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
- Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm