Johan!
Johan Fellbrink från Tannbergsskolan i Lycksele är den fjärde finalisten i Swedish Young Chef Award 2017.
Vad har du för intressen?
– Förutom att laga mat tycker jag om att fiska och åka skidor
Vem är din förebild?
– Kan inte riktigt säga att jag har någon speciell förebild, men jag har under mina utbildningsår träffat många kockar jag ser upp till.
Varför är du med i denna tävling?
– Min klass är väldigt tävlingsinriktad. Vi har tidigare haft två lag med i finalen på Unga Ekokockar där jag var med, och vi hade också ett lag med i finalen på Gymnasie-SM, så jag skickade in ett bidrag till den här tävlingen också. Att tävla i matlagning är roligt! Det är intressant att se i vilka olika riktningar de tävlande går med sina rätter. Man tar sig också ut i branschen och träffar mycket folk.
Beskriv din maträtt som du tävlar med.
– Kort beskrivet innehåller rätten blomkål, jordärtskocka och champinjon. Jag tycker det är viktigt att ta vara på hela råvaran, så det har jag gjort i mitt tävlingsbidrag. Huvudråvaran blomkål används i sju olika varianter där varje del ska ha en unik smak och konsistens. Jag använder också få kryddor då jag vill att råvarans smak ska vara framträdande.