Etoile har öppnat
Restaurang Etoile i Vasastan i Stockholm öppnade i fredags (11 maj). Ägarna och kockarna Jonas Lagerström och Danny Falkeman vill bjuda gästerna på en föreställning snarare än ett restaurangbesök.
– Folk är så medvetna idag att vi behöver inte prata om ursprung längre – det är en självklarhet att vi ska välja de bästa råvarorna. Vi vill ge gästerna något de inte är vana vid, en överraskning.
Köket definierar de som internationellt med bakgrund i klassisk, vällagad mat med hantverk och teknik i fokus. Men framför allt ska det ge något mer än bara trivsel och mättnad.
Det är inte första gången kockvännerna jobbar ihop. Deras senaste gemensamma arbetsplats var restaurang Yolo i Djursholm, där Jonas var delägare och kreativ chef, men de har också tävlat mot varandra i Årets kock. Jonas Lagerström har även varit medlem i Svenska kocklandslaget och tävlat i Bocuse d’Or Sverige 2017.
Det fins två menyer à 1200 kr att välja mellan, 18 serveringar med kött och fisk eller en vegetarisk (19 serveringar). Restaurangen har 26 platser.