Bonito – ny japansk krog i Göteborg
Den 20 september öppnar Bonito, en japansk krog, och det sker i Jazzhuset legendariska lokaler i Vasastan i Göteborg – som helt byggts om.
Köksansvarig är Emma Kolback som tidigare lagade kinesiska dim sum på Dubbel Dubbel:
– Jag har smakerna tydligt i mitt huvud: rå fisk med blommiga umamismaker och lagade rätter med varma frasiga smaker. Jag har några favoritsmaksättare: lagrad soja, yuzu, pepparrot, ingefära, apelsin, gräslök, shiso, miso, sake, japansk peppar och bonito.
Emmas kollega Lars Olsson hoppas att Bonito ska fylla ett tomrum på den gastronomiska kartan i Göteborg.
– Vi kommer att fylla ett tomrum mellan lunchsushi och fine dining, med japanska smårätter i avslappnad skön miljö, säger han i ett pressmeddelande.
Vinlistan kommer att ha fokus på vita viner men det kommer även att finnas ett urval av röda viner, som drar mer åt det ljusa och lätta hållet. Vinerna kommer både från större och mindre vinhus samt vinproducenter som jobbar utan tillsatser.
– Dessutom satsar vi på ett bra sakeutbud med allt från färska, spritsiga till oxiderade sakesorter, Lars Olsson.
I Jazzhusets nya större lokaler kommer det även att finnas en bar och en nattklubb – Hoki Moki.
Bakom Bonito står samma personer startade restaurangerna Dubbel Dubbel och Folk. Christofer Rydbacken, som ägt Jazzhuset de senaste 20 åren blir kvar som största delägare.
På bilden: Emma Kolback och Lars Olsson.