Dags för Årets Kockelev 2017 som byter namn till Swedish Young Chef Award

Årets Kockelev (en av landets mest etablerade tävlingar för unga kockar) byter namn till

SWEDISH YOUNG CHEF AWARD – en kocktävling för årkurs 3-elever på restaurangskolor i Sverige.


TÄVLINGSUPPGIFT 2017
Att på 1,5 timme i ett restaurangkök laga en vegetarisk restauranganpassad varmrätt för sex personer. Samma rätt som man skickar in till uttagning är den man tävlar med i final. Alla inskickade recept bedöms av en jury som utser sex finalister som får göra upp om segertiteln i finalen.

UTTAGNING AV FINALISTER
Alla inskickade recept bedöms av en jury som utser sex finalister som får göra upp om segertiteln i finalen.

VINSTER OCH ÄRA
Reportage i branschtidningen Restaurangvärlden, en prischeck på 15 000 kronor och självklart ära och stolthet!

ANMÄLAN
Skicka in recept och bild med upphovsman och skola senast 17 mars till: kajsa@bergkvistpublishing.se

Finalisterna till SWEDISH YOUNG CHEF AWARD 2017 meddelas 31 mars och finalen äger rum i Stockholm 8 maj.

Arrangör: Bergkvist Publishing och Restaurangvärlden. Sponsorer är JA SundqvistArlaSegers och Fisk Idag.

 

Senaste numret